اخبار و اطلاعات روز دنيا

 


عدد هفت

 


عدد هفت عددی است كه شاید مثل همه عددهای دیگر در نظر ما عادی جلوه كند اما نگرش ما وقتی متبلور می‌شود كه خواص عدد هفت را بدانیم و ببینیم چه هفت‌هایی در زندگی ما وجود دارند و ما درگیر و دار زندگی ماشینی با بی‌تفاوتی از كنار آنها رد می‌شویم. مثلا شاید جالب باشد كه بدانیم، رنگین‌كمان دارای هفت رنگ است. عجایب جهان هفت تا هستند (كه به عجایب هفتگانه معروف‌اند) یا در یونان باستان اسطوره‌ای به نام هفت خدای در ذهن مردم نقش بسته است و یا شهر عشق كه در اشعار عطار آمده است، هفت شهر است. سوره مباركه حمد كه اولین سوره قرآن كریم است هفت آیه دارد. آسمان دارای هفت طبقه است. بهشت و جهنم هر كدام دارای هفت طبقه و درجه هستند و طواف خانه خدا هفت دور است. 

موسیقی ایران و یونان هفت دستگاه دارد و كلا هفت نت در موسیقی داریم.

در سال 1889 میلادی كتابی از یك جهانگرد منتشر شد كه از جمله روش شمردن را در میان قبیله‌ای از تورس شرح داده است. اینها برای شمردن تنها از دو واژه استفاده می‌كردند؛ یك و دو. برای عدد سه می‌گفتند «دو و یك» برای چهار «دو و دو» برای پنج «دو و دو و یك» و برای شش «دو و دو و دو» ولی برای عددهای بزرگتر از شش، هر قدر می‌بود، می‌گفتند «خیلی»! گرچه این آگاهی مربوط به پایان سده نوزدهم است ولی می‌تواند گواهی به شیوه شمردن در آغاز شكل‌گیری مفهوم عدد در میان انسان‌های نخستین باشد. عدد هفت كه سده‌های متوالی برای آنها ناشناخته بود، اندك اندك به‌صورت عددی مقدس درآمد. وقتی در قصه‌های كهن كه تا زمان ما هم ادامه پیدا كرده است، صحبت از شهری می‌شود كه هفت برج و بارو داشت، به معنای آن است كه این شهر برج و باروهای بسیار داشت. هفت آسمان و هفت دریا و هفت كشور به معنای آسمان‌ها و دریاها و كشورهای بزرگ است نه هفت آسمان و هفت دریا.

هنور در زبان فارسی اندرز می‌دهند «هفت بار گز كن یكبار پارچه كن» این جمله به معنای آن نیست كه برای دقت كار و كم كردن اشتباه در اندازه‌گیری یا هر كار دیگری باید درست هفت‌بار آزمایش كرد، نه شش یا هشت بار. در اینجا هم هفت به معنی بسیار است. عدد 13 همچنین سرنوشتی دارد... عرفای بزرگ، عشق و وصال را در هفت مرحله و هفت وادی نشان داده‌اند و فاصله بین هستی و تباهی را پنج مرحله دانسته‌اند.
در افسانه‌ها نیز با 7 سحرآمیز برخورد می‌كنیم: سوار ریش آبی هفت همسر داشت، سفید برفی با هفت كوتوله پشت هفت كوه زندگی می‌كرد و افسانه اژدهای هفت‌سر...

علاوه بر اینها می‌توان به هفت اقلیم، هفت اورنگ، هفت دفتر شاهنامه، هفت پیكر، هفت گناه كبیره، هفت خان رستم، هفت گنج و هفت سین نوروز ایران باستان و... اشاره كرد. و به این ترتیب بود كه تعداد بیشماری هفتگانه در دنیا به‌وجود آمد و به عدد هفت تقدس خاصی بخشید.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







           
21 / 1 / 1391برچسب:, :: 9:37 PM
علی

درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش امدید اومیدوارم از مطالب خوشتون بیاد نظر یادتون نره من سعی میکنم این وب سایت همیشه به روز باشه تا هروقت که میایدمطلب جدید و خوب داشته باشه با تشکر
آخرین مطالب
موضوعات